
Suomen Sinfoniaorkesterit ry (SUOSIO) on vuonna 1965 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on edistää ja kehittää Suomen sinfonia- ja kamariorkesteritoimintaa. Yhdistys toimii edunvalvojana, tiedonvälittäjänä ja koulutusorganisaationa sekä ylläpitää nuottimateriaalien keskuskirjastoa. SUOSIOon kuuluu vuonna 2025 yhteensä 34 jäsenorkesteria, ja se saa toimintaansa tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä.
Työ: someauditointi, somestrategia, juhlakampanjan suunnittelu, someanalytiikan koulutus
Tavoitteet
Tehostaa somekanavien tuloksia ja kirkastaa viestintää Instagramissa, Facebookissa ja LinkedInissä
Tavoittaa paremmin organisaation viestintäsuunnitelmassa määritellyt kohderyhmät
Tarjota jäsenorganisaatioille mahdollisuus oppia hyödyntämään someanalytiikkaa sometoimintansa kehittämiseen

Ensimmäiseksi kartoitimme SUOSIOn nykytilanteen toteuttamalla someauditoinnin. Tämän auditoinnin pohjalta laadimme organisaatiolle kirkastetut kohdepersoonat sekä somestrategian, joka huomioi SUOSIOn viestintäsuunnitelman ja organisaation toimintasuunnitelmassa määritellyt vuoden tavoitteet.
”Somestrategia on erittäin hyödyllinen ja mielestäni varsin osuva”, kommentoi toiminnanjohtaja Iiris Lehtonen. Myös viestintä- ja järjestökoordinaattori Aida Räihälä arvioi, että strategian selkeyttämisestä on organisaatiolle hyötyä tulevaisuuden sometyöskentelyä ajatellen.

Brunon meille tekemä somestrategia on erittäin hyödyllinen ja mielestäni varsin osuva.
Iiris Lehtonen
Toiminnanjohtaja, Suomen Sinfoniaorkesterit ry


Autoimme Suomen Sinfoniaorkesterit ry:tä juhlistamaan 60-vuotista taivaltaan luomalla Facebookissa, Instagramissa ja LinkedInissä julkaistavalle juhlakampanjalle selkeän aikataulun ja ehdottamalla Meta-kampanjalle budjettia. Tämän lisäksi suunnittelimme kampanjajulkaisujen tekstisapluunan sekä kuvapohjan helpottamaan ja nopeuttamaan työskentelyä somekampanjan parissa.
”Somekampanjan suunnitelma vastasi hyvin tarpeitamme orkesteriesittelyn osalta. Saimme tarpeeksi kevyesti tämänhetkisillä resursseilla toteutettavan kampanjasapluunan, josta oli helppoa lähteä työstämään asiaa eteenpäin”, Räihälä kommentoi.
Tämän lisäksi järjestimme Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n toiveesta heidän jäsenistölleen koulutuksen, jossa pureuduttiin Facebookin, Instagramin ja LinkedInin analytiikkaan sekä sen hyödyntämiseen. Paikalla oli yli 30 musiikin parissa työskentelevää markkinoinnin ammattilaista.
”Somekoulutus oli hyvä yleishyödyllinen katsaus kaikille, jotka työskentelevät somen kanssa eri laajuudella. Kouluttajat olivat mukavia ja selkeitä. Koen itse ainakin tärkeänä tarkastella säännöllisin väliajoin sitä, että oma käsitys somen työkaluista ja mittaamisesta on ajan tasalla, ja analytiikkakoulutus vastasi hyvin tähän tarpeeseen”, Räihälä pohtii.

Voin suositella Brunoa erityisesti tueksi henkilöille, jotka tekevät somea yksin vain yhtenä osana toimenkuvaansa – välillä on tärkeää saada edes hetkeksi asiantuntevaa sparrailuapua, suosituksia ja uusia näkökulmia omaan tekemiseen. Siitäkin on iso apu, että jokin yksittäinen palanen someviestinnässä voidaan antaa toisiin käsiin.
Kiitos Brunolle asiantuntevasta, mukavasta ja selkeästä someavusta!
Aida Räihälä
Viestintä- ja järjestökoordinaattori, Suomen Sinfoniaorkesterit ry
